Importeren leveranciersprijslijsten

Importeren leveranciersprijslijsten

De leveranciersprijslijsten (dus welk product kan bij welke leverancier worden besteld en welke prijzen rekent deze leverancier) kunnen worden geïmporteerd in de Inkoop module -> Configuratie -> Leveranciersprijslijsten.

Voorbeeldbestand:

Prijslijst leverancier (product.supplierinfo).xlsx
xlsx


In de kopjes van de verschillende kolommen in dit bestand staat een extra uitleg. 

Belangrijk is uiteraard dat de producten zijn ingevoerd, maar ook dat de leveranciers zijn ingevoerd en dat exact dezelfde namen gebruikt worden. 

LET OP: In dit voorbeeld wordt gewerkt met de externe ID. Hiermee is het importeren van de leveranciersprijslijst iets ingewikkelder dan andere imports, omdat de leveranciersprijslijst werkt met product template id's in plaats van product id's. Het verschil is dat de product template id's ontstaan door het activeren van varianten. Om de juiste lijst met product templates id's te exporteren dient daarom (tijdelijk) de optie varianten aangevinkt te worden onder Inventory -> Configuration -> Settings -> Variants. Wanneer de lijst producten nu geëxporteerd wordt worden automatisch de product template id's geëxporteerd die gebruikt kunnen worden voor het importeren van de leveranciersprijslijst. Deze optie (varianten) kan daarna weer uitgevinkt worden en heeft verder geen effect als hier niks mee gedaan wordt.

Er kan ook gewerkt worden met de productnamen: Product Template/Name (kolomnaam), maar dan moet wel 100% zeker zijn dat de namen exact gelijk zijn.